Utredningen växer

Nu utreder polisen mutmisstankar i hela landet

NYHETER

Utredningen av muthärvan inom Systembolaget växer.

Polisen börjar nu sin granskning över hela landet.

– Resplanen ligger klar, säger kriminalkommissarie Nils Fellqvist, chef för Länskriminalpolisens strategiska sektion i Stockholm, till aftonbladet.se.

Polisutredningen av Systembolaget och dess leverantörer bedrivs intensivt. Ett 80-tal anställda på Systembolaget är hittills misstänkta för att ha tagit emot mutor och på leverantörsidan har ett antal personer delgivits misstanke om bestickning.

Härvan är mycket omfattande och polisen valde tidigt att låta den strategiska sektion vid Länskriminalpolisen i Stockholm ta hand om hela arbetet.

– Vi vinner mycket på att ta hand om det själva. Annars ska andra läsa in sig på materialet för att ha frågor färdiga vid förhör, säger Nils Fellqvist.

Förhör i Skåne

Hittills har utredningen varit koncentrerad till Stockholmsområdet, men redan om en vecka kommer förhör att börja hållas i Skåneregionen.

Nu går utredningen in i nästa fas med förhör på flera platser i landet. Därför knyts i dag ytterligare utredare – totalt nu 7 av enhetens 38 – till Systembolagshärvan.

Anledningen är att polisen vill hålla uppe takten och klara sin målsättning att ha utredningen klar i början av nästa år.

– Vi räknar med att ha den klar i januari–februari. Det är alltid svårt att säga, men det är planen just nu.

Mattias Lundell