Tillslag på Wall Street - 48 gripna

NYHETER

NEW YORK

FBI grep på tisdagen omkring 48 amerikanska valutahandlare i ett tillslag mot Wall Streetmäklare som misstänks ha lurat småinvesterare på miljontals dollar.

FBI-agenter strömmade in på Two World Financial Center på nedre Manhattan i New York sent på tisdagen och ledde ut kostymklädda män till väntande bilar.

- Det är valutabedrägerier, bedrägerier med värdepapper, sade en FBI-agent som deltog i aktionen.

- Det har varit en lång utredning. Gripandena har gjorts under dagen, sade han.

En anställd hos valutamäklarna Madison Deane and Associates Inc sade att FBI grep sju personer på hans företag.

Beväpnade agenter

- Vi satt här och arbetade när FBI stormade lokalerna, sade han och berättade att agenterna tog med sig tre av ägarna, tre chefer och en mäklare och satte på dem handbojor.

- De var beväpnade och sade att ingen fick röra sig.

FBI uppgav för de anställda på Madison Deane att fyra miljoner dollar hade stulits från klienterna och att pengar hade tagits ut från människors privata konton.

Senare på kvällen såg en Reuterreporter en grupp FBI-agenter bära ut ett 20-tal lådor märkta Madison Dean från finanscentret där företaget håller till på 36:e våningen.

Pengatvätt och bedrägeri

Enligt FBI kommer de misstänkta åtalas för pengatvätt och bedrägeri för att de under de senaste åren lurat av sina kunder en ännu okänd summa pengar.

Bland andra gripna i den massiva räden fanns tre mäklare i mäklarfirman ICAP som håller till i andra lokaler, uppgav en annan källa.

Enligt tv-kanalen NBC inbillade de misstänkta sina kunder att de gjorde mångmiljonaffärer med utländsk valuta. I själva verket kan den typen av små investerare inte delta i sådana affärer.

Officiella talesmän för FBI, åklagarna och finansdepartementet ville inte kommentera tillslaget på tisdagskvällen.

TT-Reuters