Sambon friades för mordförsök

20-åriga kvinnan blev blind av skotten

NYHETER

Han satt häktad i nästan två månader misstänkt för att ha skjutit sin 20-åriga sambo.

Nu har förundersökningen lagts ner och den 58-årige mannen är försatt på fri fot.

– Jag är lättad, men samtidigt väldigt ledsen över de svåra skador min sambo har, säger han.

Den 20-åriga kvinnliga idrottsstjärnan hittades naken och kraftigt nedkyld vid ett vattendrag i västra Värmland den 14 augusti. Då hade hon varit försvunnen i två dygn.

– Jag är glad över att det var jag som hittade henne. Jag kan stolt säga att jag räddade hennes liv, berättar hennes 58-årige sambo.

Sköts på nära håll

Kvinnan var skjuten från nära håll med ett finkalibrigt vapen i tinningen. Hon har mist synen på båda ögonen och riskerar att bli blind.

– Jag pratade med henne i telefon i går. Hon sa att hon saknade mig och resten av familjen och hoppades kunna fira jul med oss.

”Ett helvete”

Kort tid efter att den svårt skadade kvinnan hittades började polisen misstänka att 58-åringen försökt mörda sin sambo. Den 20 oktober häktades han på sannolika skäl misstänkt för mordförsök alternativt vållande till kroppsskada.

– Tiden i häktet var fruktansvärd. Jag led alla helvetets kval. Bara tanken att jag varit misstänkt gör att jag mår dåligt.

I måndags beslutade kammaråklagare Peter Hallgren att lägga ner förundersökningen. Brott kan ej styrkas.

– Jag känner mig friad. Polisen och åklagaren har gjort ett fantastiskt arbete. Men jag är redan dömd i vanligt folks ögon. Det kommer jag aldrig ifrån.

Per-Ola Olsson