Han överlevde kraschen

NYHETER

Jacob de Vriees, 19 år, från Jönköping överlevde helikopterkraschen.

Han höll på att drunkna i en blandning av vatten och fotogen, men lyckades hålla huvudet ovanför ytan.

Hans tillstånd är inte livshotande och han uppges vara medveten om vad som skett.

Jacob de Vriess, 19, från Jönköping överlevde kraschen.

Jacob de Vriees hade en dryg månad kvar av värnplikten där han utbildade sig till ytbärgare.

När olyckan inträffade på tisdagskvällen satt Jacob längst bak i helikoptern. Plötsligt hände något och han slungades ut ur farkosten. Han låg snart och kämpade för sitt liv och var nära att drunkna i blandningen av vatten och fotogen som omslöt olycksplatsen. Han lyckades dock hålla huvudet över ytan större delen av tiden tills han räddades, berättar han för anhöriga enligt Sveriges Radio Jönköping.

"Allvarligt men stabilt"

Jacob de Vriees var troligen den förste som hittades av räddningsmanskapet. Han vårdas nu för skador på käke och rygg på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Han är klar och medveten om det som skett, uppger källor för SR Jönköping.

- Läget är allvarligt men stabilt. Det är inte livshotande, säger Ann-Christine Andersson, informationschef på Sahlgrenska sjukhuset, till aftonbladet.se.

Värnpliktige Oskar Andersson, 19, från Forsheda var med på olyckshelikoptern som teknisk lärling. Han, kapten Owe Persson, 50, Bottnaryd, kapten Ola Hidefält, 49, Göteborg, kapten Thomas Lagerström, 41 år, Kinna, löjtnant Anders Lindqvist och löjtnant Michael Waerneman, 47, Göteborg dog alla i kraschen.

Johan Taubert, Åsa Asplid