Jacksons alla småpojkar

NYHETER

Det senaste decenniet har Michael Jackson synts med rader av småpojkar.

Och trots att den dalande popstjärnan hotats av stämningar för påstådda sexövergrepp, och trots att pedofiliryktena allvarligt skadat hans karriär, har han fortsatt söka sitt sällskap bland tio-tolvåringar.

Pojksällskap i Cannes. Vid filmfestivalen i Cannes 1997 dök Michael Jackson upp i sällskap med en pojke i tolvårsåldern. Det väckte starka negativa reaktioner från ortsborna när den pedofilmisstänkte Jackson visade sig i fönstret från sin lyxsvit i Carlton Hotel i Cannes tillsammans med pojken vid sin sida.

Reste i Asien med norsk pojke. 1996 tillbringade Michael Jackson en vecka i Asien tillsammans med en norsk tolvårig pojke. Jackson har allt – men inget liv, sa 12-åringens morbror efteråt.

Tio pojkar namngivna. I boken "Michael Jackson was my lover: The secret diary of Jordie Chandler” namnges tio pojkar, samtliga i tio -tolvårsåldern, som Michael Jackson ska ha umgåtts sexuellt med i mitten av 90-talet. Boken kom ut 1996.

Umgicks med två barnskådespelare. Barnskådisen Macaulay Culkin umgicks med Michael Jackson i början av 90-talet. Vänskapen uppges ha svalnat när Culkin kom in i puberteten. Även barnskådespelaren Emmanul Lewis har setts i popartistens sällskap.

Stämdes av tolvåring. Jordie Chandler, då 13, stämde Michael Jackson för sexuella övergrepp 1993. Stämningen slutade med en uppgörelse där pojken – och hans föräldrar – fick 20 miljoner dollar mot att de tog tillbaka anklagelserna.

Barnporr i garderoben. Det var Michael Jacksons intresse för småpojkar som gjorde ledde till att det korta äktenskapet med Lisa Marie Presley tog slut. Det hävdar i alla fall Lisa Maries vän, pastor Rick Stanley. I ett samtal strax efter skilsmässan 1996 ska hon ha berättat för Stanley om videofilmer och tidningar med barnporr i popstjärnans hem.

Kelar med 12-åring i tv-film. I tv-journalisten Martin Bashirs dokumentär ”Living with Michael Jackson” sågs Jackson tillsammans med en tolvårig pojke som lutade sitt huvud mot excentriske popartistens axel. På frågan vad främmande barn gör i hans säng svarar Jackson:

- Det är det vackraste som finns. Ingenting sexuellt händer, säger han och hävdar att han och smågrabbarna leker i sängen, äter kakor, läser sagor.

- Världen behöver mer kärlek just nu, vad är det för fel med kärlek?

Fredrik Rundkvist

ARTIKELN HANDLAR OM