Minibuss i brand - tre döda

NYHETER

Tre personer omkom då en personbil och en minibuss kolliderade i Håtuna, Upplands-Bro utanför Stockholm på onsdagseftermiddagen.

Minibussen fattade eld vid kollisionen och båda personerna i bussen klämdes fast.

Karta: Dino Stén

Olyckan inträffade i ett backkrön på länsväg 269 vid Håtuna kyrka utanför Upplands-Bro nordväst om Stockholm strax efer klockan tre på onsdagseftremiddagen. Larmet kom in till polisen klockan 15.26.

Personbilen och minibussen kolliderade troligen då det ena fordonet kom över på fel sida av vägen, uppger polisen.

Båda fordonen fattade eld vid kollisionen. En äldre man fanns i personbilen och två ännu oidentifierade personer färdades i minibussen. Alla tre omkom i olyckan.

Misstänkte sprängmedel

Flera stora lådor låg i baksätet på minibussen och polisen misstänkte till en början att det fanns sprängmedel i fordonet.

- Vi har fått ett tips från underrättelseroteln om att en bil som liknar den brunna minibussen har förekommit i regionen i samband med bankboxsprängningar, säger Anders Sigurdson, yttre befäl vid Stockholmspolisen.

Polisens sprängmedelsexperter anlände till olycksplatsen strax före klockan sex på kvällen. Ett område på drygt en halv kvadratkilometer spärrades av och trafiken i båda riktningar stoppades. Tekniker konstaterade dock att det inte fanns något sprängmedel i fordonet och strax efter klockan sju släpptes trafiken på igen.

Åsa Asplid, Jon Hedenström