Michael Jackson anhållen av polis

Släpptes mot borgen på tre miljoner dollar

1 av 2 | Foto: Nam Y. Huh/AP
Direkt efter landningen fördes Michael Jackson till polisstationen i Santa Barbara.
NYHETER

Med bakbundna händer fördes Michael Jackson på torsdagen till polisstationen i Santa Barbara.

Han anhölls strax efter att hans privatplan landade på flygplatsen i Santa Barbara.

Visiten blev kort. Efter ungefär en timme släpptes Jackson mot borgen på tre miljoner dollar.

Michael Jackson landade på flygplatsen i Santa Barbara, Kalifornien, strax före klockan tolv på förmiddagen lokal tid, uppger CNN.

Omedelbart efter att stjärnan landat anhölls han av polis som stått och väntat på honom i flera timmar. Han fördes in i en polisbil och transporterades därefter till polisstationen i Santa Barbara.

Inför ett stort mediauppbåd klev stjärnan ut ur bilen med händerna fastlåsta i handbojor bakom ryggen.

Lämnade fingeravtryck

På polisstationen fotograferades popikonen och lämnade sina fingeravtryck. Ungefär en timme senare var borgenssumman på tre miljoner dollar betald och Jackson kunde lämna polisstationen.

Utanför polisstationen tillbakavisade Jacksons advokat Mark Geragos alla anklagelser mot stjärnan.

– Michael är här. Han har kommit tillbaka för att konfrontera dessa anklagelser och han anser att detta är en stor lögn, sade Geragos.

Säger sig vara oskyldig

I ett tidigare uttalande har Jackson sagt att de ''grova och ogrundade anklagelserna" kommer kommer att visa sig falska i rätten. Han anser att hela historien är en konspiration mot hans nya album Number One som släpptes på tisdagen.

Distriktsåklagare Tom Sneddon avfärdar dock de anklagelserna.

– Vi visste ingenting om något skivsläpp, vi lyssnar inte på Michael Jackson, sade han vid en presskonferens på onsdagen.

En polistalesman i Santa Barbara i Kalifornien sade på onsdagen att Michael Jackson har delgivits misstanke om sexuellt ofredande mot barn i flera fall och att han skulle gripas. Om han döms riskerar han mellan tre och åtta års fängelse för varje åtalspunkt.

Kan förlora barnen

Distriktsåklagaren i Santa Barbara, Tom Sneddon, sade att en ungdomsdomstol måste avgöra om

Jacksons tre egna barn ska tas ifrån honom medan utredningen pågår.

Jackson stämdes 1993 för sexövergrepp mot en 13-årig pojke. Det var en skandalomsusad rättegång som slutade med förlikning utanför rätten. Enligt uppgift fick pojkens familj 15 miljoner till 20 miljoner dollar mot att pojken drog tillbaka sitt vittnesmål. Den förlikningen ledde till en lagändring som gör att ett brottsoffer i en liknande situation kan tvingas vittna.

Åsa Asplid, Malin Ekmark, AP-TT-DPA