Svenska bolag fortsätter flyga till Istanbul

NYHETER

Få svenska resebolag erbjuder flyg till Turkiet just nu, men de som finns fortsätter tills vidare.

SAS lågprisbolag Snowflake fortsätter att flyga till Istanbul från Stockholm och Köpenhamn.

- Vi har tät kontakt med UD för att höra om de ändrar sina rekommendationer. Alla som vill får självfallet boka om sina biljetter utan att förlora pengar, till skillnad från normalt, säger Martin Tivéus, marknadschef på Snowflake, till TT.

- Vi flyger ett par hundra personer i veckan till och från Istanbul.

Enligt Snowflakes hemsida avgår ett flyg till Istanbul från Stockholm klockan 14.20 på torsdagseftermiddagen, och ytterligare ett från Köpenhamn på fredagens eftermiddag.

Bara Vingresor har Istanbul som mål

De stora svenska charterföretagen erbjuder inga resor till Turkiet just nu, och endast Vingresor har Istanbul som resmål.

- Höstsäsongen där är avslutad sedan några veckor tillbaka. Hur vi ska göra med vårsäsongen finns inget beslut om, säger Christian Clemens, affärsutvecklare på My travel, där Ving ingår.

Varken Fritidsresegruppen eller Apollo säljer resor till Istanbul. Däremot erbjuds resor till badorter i södra Turkiet under sommarsäsongen.

Inga beslut fattade

- Vi har haft en diskussion uppe på ledningsnivå för att avgöra hur vi ska agera, men ännu inte fattat beslut om kommande sommarsäsong. De kunder som redan har köpt resor omfattas av öppet köp så ingen behöver bli drabbad, säger Peter Bertilsson, försäljnings- och marknadsdirektör på Apollo, till TT.

Läs också:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM