Voff, det är Immi!

Trådlösa telefonen lättare att hämta för hunden

NYHETER

BORGHOLM. Servicehunden Immi hjälper rullstolsburna Karin Nilsson att klara av vardagsbestyren.

Numera hämtar Immi även den bärbara telefonen.

NU SVARAR HUNDEN Återbäringen kom med en bärbar telefon så att Immi kan hjälpa Karin Nilsson att svara.

- en miljon till läsarna

- Det här är toppen! Det har varit så besvärligt att ta sig till den fasta telefonen, säger Karin när Återbäringen hälsar på med en bärbar telefon och ett headset.

En av få servicehundar

Servicehundar växer inte på träd. Immi, 3, är ensam om titeln i hela Kalmar län. Immi hjälper till med det mesta, både i och utanför familjens villa i Borgholm på Öland. Att svara i telefon är en av få sysslor hon inte kunnat underlätta för matte, Karin Nilsson, 44, innan Återbäringen löste problemet.

- Nu kan Immi hämta telefonen åt mig, säger Karin.

I början av 90-talet råkade Karin ut för en bilolycka. Följden blev svår pisksnärtsskada och hon hamnade i rullstol. I tre år har shetland sheepdog-hunden Immi funnits vid hennes sida. Hunden hjälper inte bara sin matte, hon är också en vän i vått och torrt.

Ger allt

- Immi ger verkligen allt och det märks att hon älskar sitt jobb. Jag berömmer henne alltid när hon utfört en tjänst och då blir hon otroligt stolt. Det är en fantastiskt hund, säger Karin.

Det finns 17 servicehundar

Återbäringen fortsätter sin rundresa i Sverige. Rullstolsburna Karin Nilsson på Öland fick en bärbar telefon. Nu kan hennes servicehund Immi hämta telefonen. I en liten ladugård i By står 16 kor som slipper skabb och löss. Återbäringen kom med en klippmaskin. I morgon delar vi ut fler gåvor. Du kan fortfarande ansöka.

Annacarin Falk