Ex-pojkvän fick fängelse för mord

Knivhögg och ströp Nathalie från Sundsvall

NYHETER

Åtta och ett halvt års fängelse. Det blev domen mot ex-pojkvännen som mördade 16-åriga Nathalie Rönnqvist utanför Sundsvall.

Pojkvännens kamrat dömdes till ett och ett halvt års fängelse.

Åtta år och sex månaders fängelse för mord, brott mot griftefriden och dopningsbrott. Den domen avkunnade Sundsvalls tingsrätt mot ex-pojkvännen som i september dödade Nathalie.

Hans kamrat dömdes till ett och ett halvt års fängelse för grovt skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Pojkvännen dömdes också att betala totalt 200 000 kronor i skadestånd till Nathalies föräldrar och bror. Han skall även solidariskt med sin kamrat betala totalt 30 000 kronor i skadestånd till familjen för den behandling de utsatte den döda kroppen för.

Misstänktes tidigt

När Nathalie Rönnqvist hittades nedgrävd den 11 september riktades tankarna tidigt mot hennes före detta pojkvän. Han nekade.

16-åriga Nathalie försvann den 6 september efter en stor fest i Njurunda söder om Sundsvall. Hon sågs följa med sin före detta pojkvän i hans bil. Efter hennes försvinnande deltog han också i sökningsarbetet.

Men när hans kamrat som hjälpt honom bröt ihop erkände ex-pojkvännen och avslöjade i ett brev till en utredare vad som hänt.

Kroppen nedgrävd

Ex-pojkvännen erkände att det var han som strypt henne till döds. Han hade dessförinnan utdelat ett tiotal hugg med sin kniv mot flickan.

19-åringens kamrat hjälpte sedan till att undanröja bevis. Bland annat brändes 19-åringens blodiga kläder upp. Kamraten hjälpte också till att gräva ned den döda flickans kropp i ett skogsområde på Hornslandet utanför Hudiksvall.

Susanne Nylén, TT