Fansen stöder Michael Jackson

NYHETER

Michael Jacksons fans stöder sin idol helhjärtat.

Trots att stjärnan anhållits misstänkt för pedofili är de övertygade om att anklagelserna är påhittade.

Nöjesvärlden håller däremot en låg profil och vill inte avslöja några åsikter om fallet.

Efter att bilder på Michael Jackson i handbojor sänts ut över hela världen har hans fans gjort allt för att visa popikonen att de stöder honom fullt ut och inte tror på ett ord av de grova anklagelserna.

- Vi står bakom Michael och är helt förskräckta över cirkusen där borta. Vi tror att han är oskyldig och att fallet är påhittat, säger Gloria Haydock, ordförande i den brittiska fanklubben MJ News International.

Jackson återvände till Las Vegas på torsdagen och när hans bil dök upp på stadens gator flockades horder av fans runt den. Beundrarna planerar även att genomföra demonstrationer vid idolens stjärna på Hollywoods Walk of Fame samt vid Jacksons gård Neverland, uppger AP.

Michael Jacksons kolleger inom nöjesindustrin är betydligt försiktigare i sina uttalanden om vad de tycker och tänker om anklagelserna mot stjärnan.

Både Shania Twain och Matchbox Twenty-medlemmen Rob Thomas gjorde allt för att undvika frågor om Michael Jackson när de var på väg till prisutdelningen vid galan "VH1 Big in 2003" på torsdagen och sade att de inte visste tillräckligt om fallet för att kunna uttala sig.

Åsa Asplid