USA väntar nya terrorattacker

NYHETER

WASHINGTON

Det amerikanska utrikesdepartementet sade på fredagskvällen att det väntade att terrorister skulle försöka genomföra nya attacker, ännu mer förödande än 11-septemberattackerna, " möjligen med icke konventionella vapen som kemiska eller biologiska stridsmedel".

I ett uttalande sade departementet att allt mer tyder på att terroristnätverket al-Qaida förbereder angrepp på amerikanska intressen utomlands. Inte heller försök att slå till på amerikansk mark uteslöts.

"Den amerikanska regeringen är djupt bekymrad för amerikanska medborgares säkerhet utomlands", skriver amerikanska UD och varnar för självmordsbombare, sprängningar, kapningar och kidnappningar till lands, till sjöss och i luften över hela världen.

Samtidigt deklarerade Natos generalsekreterare George Robertson att militäralliansen som planerat ska hålla sitt möte i Istanbul i juni nästa år.

- Inga kriminella terroristligister ska hindra alliansen från att hålla sitt möte där det är planerat, sade Robertson till reportrar i Lissabon.

TT