Spam fick Charles att hota med tortyr

Blev galen av e-reklam för stor penis

NYHETER

NEW YORK

Penisförstoring? Bröstoperationer?

Charles Brooker, 44, hotade att tortera och döda dem som skickade oombedda e-brev.

Och nu är en lag på väg som stoppar spam.

Charles Brooker, 44, dataprogrammerare i Silicon Valley, greps för olaga hot och är nu släppt ur häkte mot en borgen på 75 000 dollar.

Hotade med död

Booker hotade att skicka "ett paket fullt av mjältbrandssporer" till ett företag som skickade oombedda reklammejl - så kallat spam.

Han lovade att "oskadliggöra" en anställd med en kula och tortera honom med slagborr och ishacka samt kastrera övriga anställda, såvida de inte tog bort honom från mejlinglistan.

Booker medger att han betett sig illa, men säger att hans dator närmast blev obrukbar på grund av popup-reklam och e-brev.

- Jag gick till deras hemsida och klagade, "kan ni vänligen, vänligen, sluta störa mig". Sedan liksom trappades det hela upp och" ja, jag tappade behärskningen vid ett tillfälle.

Penisförstoring

Det var när han fick ett e-brev från Albion Medical som hävdade att de kunde tillhandahålla "den enda pålitliga och medicinskt godkända penisförstoringen".

Booker riskerar nu fem års fängelse.

Han är dock inte ensam om att avsky spam. USA:s kongress klubbade i går med röstsiffrorna 392-5 igenom en ny lag som kan straffa spammare med böter och fängelse, rapporterar Washington Post.

- För första gången får amerikaner som får oönskade e-brev rätten att säga "ta bort mig från er lista", säger spamhataren Heather Wilson (rep).

Om även senatorerna godkänner lagen kan den nå president Bush redan nästa vecka.

Fredrik Virtanen