Fansen höll ljusvaka för Michael Jackson

1 av 4 | Foto: Alessandra Tarantino/AP
Fans till Michael Jackson visar sin sympati med stjärnan vid Spanska trappan i Rom. Texten på plakatet lyder ”Michael, anklagad men inte skyldig”.
NYHETER

Fans över hela världen visade sitt stöd för Michael Jackson under helgen.

I Paris tågade drygt 60 personer längs Champs Élysée och i USA samlades man runt idolens stjärna på Hollywoods Walk of Fame.

– Det här är jobbigt för oss. Jag har inte kunnat äta eller sova på tre dagar, säger ett hängivet fan.

Popstjärnan Michael Jackson har en trogen kärntrupp av beundrare över hela världen. Trots pedofilanklagelser sluter de upp mangrant bakom sin idol.

Under helgen har det hållts ljusvakor i flera av världens storstäder där man visat sitt stöd för stjärnan och att man tror att han är oskyldig. Det har inte dragit några stora skaror, men de fans som kommit har istället varit desto hängivnare.

I Hollywood samlades fansen runt Jacksons stjärna på Walk of Fame.

– Ingen annan stjärna har någonsin öppnat sitt hem för så många människor. Välgörenheten kommer från hjärtat, säger Faisal Malik.

Jobbigt för fansen

På söndagseftermiddagen stod drygt 20 frusna fans på Leicester Square i London och höll upp plakat som förkunnade Jacksons oskuld samtidigt som de huttrade i snålblåsten.

I Paris på lördagen marcherade drygt 60 fans längs paradgatan Champs Élysée till tonerna av 80-talshitten "We are the world" som skrevs av Michael Jackson och Lionel Richie. Efter att ha trängt sig fram mellan helglediga shoppare nådde man målet vid Triumfbågen.

– Det här är jobbigt för oss. Jag har inte kunnat äta eller sova på tre dagar, säger Pascale Hatot, ett 37-årigt fan från en förort i Paris, till AP.

Det var i torsdags som Michael Jackson lämnade över sig till polisen efter att en arresteringsorder gått ut över hela USA. Han anhölls för sexuella övergrepp mot minderåriga.

Stjärnan mår bra

"Michael: Anklagad men inte skyldig" står det på ett plakat i Rom. Fansen har samlats nedanför Spanska trappan strax efter mörkrets inbrott och håller levande ljus i händerna.

– Det finns ett intresse i att se honom falla både som man och som artist. Samma dag som hans skiva "Number One" med några av hans bästa låtar släpptes kom anklagelserna och det är därför som vi är misstänksamma, säger Fabrizio Basili, en 30-åring från Rom klädd i svart t-shirt med Michael Jacksons ansikte på.

Stjärnan själv uppges vara vid god vigör trots den senaste tidens uppgifter om att han ska ha förgripit sig sexuellt på en 13-årig cancersjuk pojke på sin gård Neverland i Kalifornien.

– Han mår bra. Han kämpar för fullt och han är vansinnig över de här anklagelserna, men han mår bra, säger Stuart Backerman, talesman för familjen Jackson, till AP.

Åsa Asplid