"Intima kärleksbrev till pojken"

Hemliga dikter kan fälla Michael Jackson

1 av 3 | Foto: ALEC BYRNE
beslagtogs "Åklagaren är övertygad om att breven blir avgörande för målet mot Jackson", säger en källa med insyn i utredningen. Den 12-årige Gavin Arvizo ska ha berättat för polisen var i Michael Jacksons hem som breven fanns.
NYHETER

NEW YORK

Michael Jackson påstås ha skrivit "kärleksbrev" till Gavin Arvizo, pojken som anklagar superstjärnan för sexuella övergrepp.

Polisen hittade breven vid husrannsakan på Neverland.

- Åklagaren är övertygad om att dessa brev blir avgörande för målet mot Jackson, säger en källa med insyn i utredningen.

Det skulle kunna innebära att husrannsakan gjordes enbart på uppgifterna från den cancerdrabbade Gavin Arvizo, 12, och att åklagare Tom Sneddon hoppades på tur vid undersökningen av Neverland.

Enligt tv-bolaget Court-tv och brittiska tidningen Daily Mirror hittades breven på det ställe som pojken angett.

- Pojken berättade för utredarna om breven och dikterna och deras exakta plats i Michaels hem. Breven beslagtogs, tillsammans med videoband.

"De är väldigt tydliga"

- De är väldigt tydliga och intima och visar en hög grad av familjäritet. I stort sett verkar de vara kärleksbrev från Michael till pojken.

Gavin Arvizo har också berättat att Jacksons smeknamn på honom var Rubba (Gnugga).

- Det var efter en lek de brukade leka som hette "gnugga gnugga". Pojken säger att "Michael sa åt mig att jag var hans gnugga gnugga-vän".

Michael Jackson är ännu inte åtalad för något brott, och polisen som handlägger fallet i Santa Barbara, Kalifornien, har förbjudits att avslöja några detaljer. Enligt medieuppgifter ska dock det påstådda övergreppet ägt rum i februari i år.

"Fick panikattack"

Gavin Arvizo och Jackson lär ha känt varandra länge. Bland annat var pojken med i den brittiska dokumentären om Jacksons liv som sändes i Sverige i våras. Då sa pojken att de sovit tillsammans länge.

Enligt Sunday Mirror ska Michael Jackson ha fått ett panikanfall när han befann sig i flygplanet på väg till polisen.

I paniken ska popstjärnan ha skrikit åt piloterna att i stället styra planet mot Sydamerika, medan han grät:

- Det här är så orättvist!

Stjärnan tror på Jackson

Stjärnan Elizabeth Taylor tror att Michael Jackson är "totalt oskyldig". Skådespelerskan har gått till hårt angrepp på medierna i USA som hon anser betett sig "abnormt".

- De utgår från att han är skyldig. Jag trodde lagen sa "oskyldig tills bevisat skyldig", säger Taylor.

Jackson är fri mot en borgen på tre miljoner dollar. Åtal väntas väckas den 9 januari.

Fredrik Virtanen