Nu är det bara att åka!

NYHETER

ÖSTERSUND/ÅRE. Fredrik Karlin har åkt bräda i tio år. Men förra säsongen blev det bara några gånger. Liftkorten börjar bli för dyra.

Nu kan Fredrik åka hur mycket han vill - han fick ett säsongskort av Återbäringen.

Foto: björn lindahl
en fena på bräda "Det här blir en kanonvinter", säger Fredrik och kastar sig ut i backen.

- Det är fullständigt otroligt. Det är inte sant, var hans spontana kommentar då han fick reda på att han skulle få ett säsongskort för Åre-backarna.

Han läser på Komvux i Östersund för att så småningom kunna söka in på någon högskola.

- Jag vet inte riktigt vad. Jag har jobbat med datorer, suttit på en support-station och hjälpt människor med dataproblem hemma.

- Nu vet jag inte om det känns så lockande att läsa till data-ingenjör. Resten av livet framför en dator, nej, det är tveksamt, säger han.

Roliga hopp

Han är 23 år och började åka bräda, snow-board, när han var knappt tonåring.

- Det är litet friare, på något vis, än att åka skidor. Man kan göra roligare hopp, half-pipe är väldigt kul.

Förra säsongen åkte han bara fem eller sex gånger, så han känner sig lite nervös då han står längst ner i Duveds slalombacke. Den ingår i Åre-backarna och är den som är först färdig för den här säsongen.

- Det här blir en kanonvinter.

- Tack så mycket för kortet, säger han efter de första åken.

Ansökningar om återbäring strömmar in till Aftonbladet. 148 321 läsare har hört av sig - hittills. Fredrik Karlins vädjan om liftkort brädade oss totalt"se upp i backarna, Åre! Carina Lindström i Göteborg hade mage att önska sig en klänning - och som i en saga blev dröm till verklighet. Familjen Dahlgren i Strömsund kan pusta ut - nu slipper de lyssna till Hans-Eriks eviga pianoklink. Lösningen - en friggebod.

Per-Iwar Sohlström