Djävulsutdrivare dömd till fängelse

Misshandlade döttrar och styvdotter med tillhyggen

NYHETER

Den 45-årige kyrkoanställde mannen höll sina två tonåriga döttrar och deras kusin inlåsta i en mörk källare i Stockholmstrakten.

Han hällde olivolja och ingefära i flickornas ögon för att driva ut onda andar.

I dag dömdes han till ett års fängelse för misshandel.

De två systrarna och deras kusin hittades i det fönsterlösa källarutrymmet i Stockholmstrakten av två socialsekreterare förra hösten.

Pappan hade lämnat flickorna utan mat i källaren när han besökte sitt hemland. I kylskåpet fanns bara en kyckling och två orensade fiskar.

Enligt flickorna har misshandeln pågått i flera år. Det hela uppges ha startat när pappan gifte om sig 1999 och kort därefter fick ett barn med sin nya hustru.

Från det ögonblicket fick de tre flickorna skulden för allt elände som hände familjen, och pappan ansåg att de var besatta av onda andar.

Flickorna fick ta emot sparkar och slag med och utan tillhyggen. Han ska även ha ägnat sig åt rituell djävulsutdrivning: enligt förundersökningen hällde han sprit, ingefära och olivolja i flickornas ögon för att driva ut de onda andarna.

"En tonårsrevolt"

Enligt tingsrätten är misshandeln mycket allvarlig, men inte att beteckna som grov i lagens mening.

Flickorna är nu omhändertagna och omplacerade i fosterhem.

Pappan har bott i Sverige i många och arbetat för en svensk kyrka i tio år. Själv nekar han till brott och hävdar att allt är påhitt från de tonårsrevolterande flickornas sida, samt att källarlokalen är en övernattningslägenhet som tillhör kyrkan men som han fått disponera.

Den 45-årige mannen ska även betala 105 000 kronor i skadestånd till varje flicka.

Tidigare artiklar

Fredrik Rundkvist

ARTIKELN HANDLAR OM