Michael Jacksons egna ord om anklagelserna

"De bygger på en stor lögn"

NYHETER

Nu talar Michael Jackson ut om anklagelserna om sexuella övergrepp.

På en nystartad nätsajt skriver popstjärnan:

– De bygger på en stor lögn.

Förra veckan förklarade Michael Jacksons talesman Stuart Backerman att popstjärnan höll på att utveckla en sajt så att han skulle kunna kommentera fallet. Och i dag valde Michael Jackson att själv bemöta anklagelserna från Gavin Arvizo, 12.

Länk till den nya sajten finns här intill. Så här skriver Michael Jackson:

Till mina fans, vänner och familj:

Som ni vet är de anklagelser som nyligen riktats mot mig hemskt allvarliga. De är dock förkunnade utifrån en stor lögn. Detta kommer att visa sig i rätten och vi kommer att kunna lämna denna hemska tid bakom oss.

Eftersom anklagelserna är så allvarliga hoppas jag att ni kommer att förstå att, på inrådan från mina advokater, det jag kan säga om situationen är begränsat. Det kommer att finnas tillfällen då jag inte kan kommentera alls. Helt klart är att detta kommer att vara frustrerande för oss alla.

Av det skälet har jag upprättat denna hemsida för offentliga kommentarer om mitt fall. Alla uttalanden som inte dyker upp på den har webbsidan ska därför betraktas som obehöriga.

Ni gör rätt om ni är skeptiska mot vissa av de individer som i massmedia identifieras som mina vänner, talesmän eller advokater. Med få undantag fyller de flesta av dem ett desperat glapp i vår kultur där att synas jämställs med att veta. Vi kommer inte att ägna oss åt att spekulera. Vi kommer inte att tillhandahålla fortlöpande kommentarer om varje ny uppgift eller anklagelse på dagordningen. Vi avser att pröva vårt fall i rätten, inte hos allmänheten eller i media.

Jag tackar er alla för ert stöd och er förståelse.

Gud välsigna er,

Michael Jackson

Mattias Lundell