Förundersökningen mot 24-åringen snart klar

Rättegången om mordet på Anna Lindh inleds i januari

NYHETER

Förundersökningen mot den 24-årige man som misstänks för mordet på Anna Lindh är nu i stort sett färdig.

Nu ska den mordmisstänkte 24-åringens juridiska ombud ta del av materialet.

– Rättegången inleds sannolikt i januari, säger länskriminalens chef Leif Jennekvist.

Förundersökningen mot den 24-årige man som misstänks för mordet på Anna Lindh är nu inne i sitt slutskede, säger Jennekvist till aftonbladet.se.

– För vår del börjar den nu närma sig sitt slut. Vi sorterar ner den till ett protokoll: allt utredningsmaterial ska ju inte gå till domstolen, därför gör vi en sortering. Vi går ner från ungefär 6000 dokument till uppskattningsvis 1000, säger Leif Jennekvist.

Förundersökningsprotokollet ska nu sammanställas och lämnas till den mordmisstänkte 24-åringens juridiska ombud, advokat Peter Althin.

Häktad i åtta veckor

– Vi tror att vi kan lämna det till försvaret före jul. Sedan får försvaret helgerna på sig att gå igenom det. Sen när de är klara så kan åklagaren ta slutlig ställning till hur stämningsansökan ska se ut, säger Jennekvist.

När kan rättegången inledas?

– I mitten eller slutet av januari.

Vad innebär det här för polisens arbete?

– Det förekommer fortfarande utredningsåtgärder. Det förekommer även teknisk protokollering, men den här utredningen går mot sitt slut.

Den mordmisstänkte 24-åringen har suttit häktad på Kronobergshäktet i Stockholm i drygt åtta veckor. Han nekar fortfarande till anklagelserna.

Tidigare artiklar

Fredrik Rundkvist