Anställd i Svenska kyrkan åtalas för sexköp

Ertappades med prostituerad i baksätet

NYHETER

Mannen hade betalat den prostituerade kvinnan fyra hundra kronor.

Men när de befann sig i baksätet på hans bil riktades plötsligt två bilstrålkastare mot dem.

Det var Göteborgspolisens så kallade traffickinggrupp som ville veta vad som pågick.

På tisdagen åtalades mannen vid Göteborgs tingsrätt för köp av sexuella tjänster alternativt försök till samma brott.

Den 37-årige mannen, som är anställd inom Svenska Kyrkan och kommer från Västsverige, säger i polisförhör att han inte vet om han ska erkänna eller förneka. Han var inte ute efter någon sexuell tjänst, hävdar han. Han ville bara att kvinnan skulle sitta i hans knä.

Senare under polisförhöret erkänner mannen men säger ''att det inte hann hända något''.

På frågan varför mannen betalat fyra hundra kronor till kvinnan svarar han att han inte visste vad som sedan skulle hända.

Det var en torsdagskväll i november som två patruller från Göteborgspolisens traffickinggrupp arbetade med riktad spaning mot prostitutionen i Rosenlundsområdet i centrala Göteborg.

Två av poliserna såg hur mannen plockade upp kvinnan i sin bil. De kände igen kvinnan och vet att hon sedan länge arbetar som prostituerad. Poliserna följde efter mannens bil tills han parkerade på en annan central plats i Göteborg. Där överraskade de mannen och kvinnan som befann sig i baksätet på bilen.

Den 23-åriga kvinnan, som ska vittna vid rättegången, har varit prostituerad sedan hon var 16 år. Hon är heroinist men säger att hon nu försöker komma från sitt narkotikaberoende.

Straffet för köp av sexuella tjänster är böter eller fängelse i högst sex månader.

aftonbladet.se , Annika Hansson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM