Hundra nya ledtrådar kan fälla Jackson

Pedofilanklagelsena mot stjärnan växer

NYHETER

Pedofilanklagelserna mot Michael Jackson växer.

Utredarna undersöker minst 100 nya ledtrådar – och om det finns fler misstänkta offer.

Nu väller tipsen in till myndigheterna.

Det är amerikanska New York Post som avslöjar Jacksonutredningens omfattning. Enligt tidningen har polisen i Santa Barbara tagit emot tusentals samtal sedan man gick ut med en vädjan om tips.

Polisen har ett uppenbart problem. Det finns riska att människor rycks med i hysterin och ett stort antal tips har sållats bort som oseriösa.

Men New York Post citerar en högt uppsatt källa. Tjänstemannen bekräftar:

– Vi går igenom tipsen för att se om de passerar ”lukttestet”.

Merparten av tipsen har direkt hamnat i kategorin: inte trovärdiga. Men enligt tidningens källa har polisen fått in minst hundra seriösa uppslag som man nu arbetar vidare med.

Försvårande detaljer

Michael Jackson har delgivits misstanke om att ha betett sig ”oanständigt och obscent” mot ett barn under 14 år. Anklagelserna kommer från Gavin Arvizo, 12, och är inte de första som riktats mot Jackson.

Samtidigt framkommer nu allt fler försvårande detaljer för åklagarna. En advokat som företräder pojkens mamma i samband med hennes skilsmässa från fadern säger till Fox News att hon aldrig antytt att något i relationen mellan hennes son och Jackson skulle vara konstigt.

– Han var riktigt snäll mot oss. Så sa hon hela tiden, säger Michael Manning.

Popstjärnan la i går ut en egen hemsida där han tillbakavisade alla anklagelser och sa att de byggde på ”en stor lögn”. Nu väntas åklagaren Thomas Sneddon vara på väg att göra detsamma.

New York Post rapporterar att åklagaren vill kunna lägga ut framtida rättegångsdokument på en hemsida för att på så vis hantera det värsta trycket från medierna.

Läs också:

Mattias Lundell