Jackson rasar mot smygfilm

Flygbolagets anställda gömde videokameror ombord

NYHETER

HOLLYWOOD

Michael Jackson och hans advokat smygfilmades i planet på väg till popstjärnans gripande i Santa Barbara. Nu går de till motattack.

- Som en hög tegelstenar kommer vi att slå ner på den som attackerar Jackson, sa den pedofilimisstänkte popstjärnans advokat Mark Geragos i natt.

Michael Jackson gör segertecken till sina fans. Foto. REUTERS

Han var ordentligt upprörd efter de senaste dygnens händelser. Någon av privatjetbolaget Xtrajets anställda tros ha gömt två videokameror ombord på det plan som Jackson hyrde då han i torsdags i förra veckan flög för att överlämna sig till polisen.

Leende och avspänd

På videon var Jackson lugn och log medan han sminkades inför gripandet, inte ett gråtande, känslomässigt vrak som en brittisk tidning uppgav i helgen. Jackson bröt dock senare ihop hemma hos sin syster, Janet.

- Varför, varför gör de det här mot mig? grät han.

I går gick advokat Geragos till motattack.

Han fick en domstol att dels förbjuda företagets anställda att visa videorna, dels förbjuda Xtrajet att flytta planet innan det inspekterats.

- Jackson kommer inte låta sig ofredas, dundrade Geragos, som i fjol representerade Winona Ryder när hon fälldes för stöld i Beverly Hills.

100 viktiga tips

New York Post rapporterade i går att polisen mottagit mer än 1 000 telefonsamtal och att cirka 100 av dem innehåller tips som kan visa sig värdefulla i utredningen mot Jackson.

Några av dem tros till och med innehålla nya offer.

CNN gick i natt ut med liknande uppgifter men rapporterade att det handlade om drygt 70 tips.

Magnus Sundholm