Föräldrar fick fängelse för sexbrott mot barnen

Utnyttjade barnen efter separationen

NYHETER

Efter separationen började föräldrarna på var sitt håll att utnyttja sina barn sexuellt. Det konstaterar Kalmar tingsrätt i en dom som avkunnades på onsdagen mot ett par från södra delen av länet.

Pappan döms till två och ett halvt års fängelse, medan mammans straff blev fängelse i tre månader, rapporterar tidningarna Barometern-OT och Östra Småland.

Missförhållandena uppdagades i samband med att barnen omhändertogs sedan fadern tagits av polis för fylleri. Då berättade ett av barnen om övergreppen.

Föräldrarna nekar till anklagelserna, men rätten övertygades bland annat av videofilmade förhör med barnen. Paret har fem barn ihop och efter separationen bodde några av dem hos fadern, de övriga hos modern. Fadern är tidigare dömd för sexbrott mot barn. Onsdagens dom mot honom gäller grovt sexuellt utnyttjade av en son och en dotter, samt försök till samma brott. Mammans dom gäller sexuellt utnyttjande av en son. Pappan döms också att betala 180 000 kronor i skadestånd till barnen, medan mamman ska betala 15 000 kronor till det barn som övergreppet gäller i hennes fall.

TT