Innelistan

– med utelistan

NYHETER
Foto: SARA RINGSTRÖM
En fenomenal hårdrockskille.

1 (2) Nicke Borg

Backyard Babies ”Stockholm syndrome” är fortfarande ruskigt bra. Jag tror att det får bli årets julklapp till både morsan, farsan, syrran och resten, oavsett om de vill ha den eller inte. Huvudsaken är att jag vill ge den. Nu får sångaren Nicke ta förstaplatsen på listan. En riktigt fenomenal hårdrockskille.

2 (6) Dregen

Dregen får åka upp till andraplatsen igen. Som sagt så är Backyard Babies bäst just nu. Absolut bäst.

3 (NY) Grynet

Killar verkar hata henne, men Grynet är typ sjuuukt bra. Hennes möte med Göran P var ju helt obetalbart. Kolla på henne i SVT eller köp en stylish ”Ta inget skit”-tröja från hemsidan.

4 (5) Cajsalisa Ejemyr

Cajsalisa har gjort en skön skiva på engelska. Så förträng den där halvdana serien ”Skilda världar” som hon var med i och lyssna på ”Either way” istället.

5 (1) Dogge Doggelito

Kung över både svensk hiphop och kepsar världen över.

6 (3) Anna Mannheimer

Annas nya filmfrågesport ”Popcorn” är kul att testa sin nördpoäng med. Och reglerna är enkla: Ju mer man kan desto mer filmnörd är man. (Lördagar i SVT, efter ”Robinson”.)

7 (9) Marie Richardsson

Marie är på två olika ställen samtidigt på en biograf nära dig. Se henne i ”Den tredje vågen” eller ”Om jag vänder mig om”. Eller både och.

8 (4) Peter LeMarc

Peters nya ”Det som håller oss vid liv” är som flytande vax i ens öron. Ungefär.

9 (NY) Toril Lindqvist

Alice in Videoland, med Toril i spetsen, släppte sin debutplatta ”Maiden voyage” i förra veckan. Lite slamrigt, men ändå en rätt skön blandning av synt, rock och något märkligt elektroniskt blippande.

10 (NY) Robinson-Zübeyde

Shit pommes frites. Hon är fortfarande lika knäpp. Och fortfarande lika rolig. Zübeyde underhåller i ”Expedition: Robinson” varje lördagskväll.

Utelistan

1 Martin Svensson

Han borde ha hållit sig till sin bebispop. Nya projektet Nina Rochelle känns äkta som en thailändsk Prada-väska.

2 Robinson-Robban

Kul att Robban är tillbaka i rutan i ”Expedition: Robinson”. Verkligen. Han kan säkert inspirera många idioter till stordåd.

3 Peter Jöback

Är det någon som vill ha sina blodkärl igentäppta lagom till jul? Gå och smöra ihop med Peter Jöback på hans julturné.

Karolina Fjällborg