Jackson bannlyst

Radiostationer vägrar spela nya singeln

NYHETER

Michael Jacksons nya singel ”One more chance” har bannlysts av 19 brittiska radiostationer.

Singeln är tagen från den pedofilmisstänkte popartistens nya samlingsplatta ”Number Ones”.

Den släpptes samma dag som de nya anklagelserna om sexövergrepp blev kända.

Albumet ligger på första plats på den brittiska försäljningslistan. Singeln kommer med största sannolikhet att finnas med bland de fem topplåtarna på den brittiska topplistan när den presenteras på fredag.

Men 19 radiostationer i Storbritannien kommer inte att spela låten, hur populär den än blir, skriver Mirror på torsdagen.

– Jackson är inte längre så relevant för vår unga publik som han en gång var, säger en talesman för brittiska stationen Radio 1 till tidningen Mirror.

Stationen har därför beslutat att tills vidare inte spela den nya singeln.

Inte ens äldre låtar

Och i de 18 radiostationer som ingår i den brittiska mediekoncernen Emap är den självutnämnde popkungens musik bannlyst. Inte ens äldre spår från storhetstiden på 80-talet kommer att spelas.

Lyssnarna vill emellertid höra Jacksons nya singel. När radiostationen Capitol Radio i London med en snabbfråga på nätet frågade sina lyssnare om de vill höra låten svarade 81 procent ja.

Michael Jackson är misstänkt för flera fall av sexuella övergrepp mot 12-årige Gavin Arvizo. Om den 45-årige artisten fälls riskerar han mångåriga fängelsestraff.

Tidigare artiklar

Fredrik Rundkvist