Mördade lilla flickan begravd utan namn

Foto: Mattias Carlsson
Den lilla flickan begravdes i dag i Kungsängens kyrka.
NYHETER

Här begravs den lilla flickan som hittades mördad i en gångtunnel i Upplands Bro.

På stenen står:

Okänd flicka, december 2002.

Foto: Mattias Carlsson
Texten på stenen kommer att lyda "Okänd flicka, december 2002".

I slutet av december förra året hittades babyn, med en bibel vid sin sida, inlindad i ett tygstycke i en gångtunnel i Upplands Bro norr om Stockholm. Polisen har sedan dess arbetet hårt för att hitta hennes föräldrar.

Via media har man vädjat till modern:

– Låt inte din flicka begravas som okänd.

Ett stort personligt engagemang har lags ned i kampen för att ge den nyfödda flickan upprättelse. Men för ett par veckor sedan konstaterade kriminalkommissarie Hans Strindlund för TT:

– Vi har lagt ned mycket tid och möda på att hitta barnets föräldrar och ge flickan ett namn. Vi har sökt på alla tänkbara sätt, men misslyckats.

Annat europeiskt land

Och polisens ansträngningar har tidvis sett ut att ge resultat. Vid två tillfällen har unga, utländska par gripits misstänkta i anknytning till brottet. Enligt uppgift till aftonbladet.se misstänker polisen att föräldrarna kommer från ett annat europeiskt land.

Vid det senaste tillslaget togs ett ungt par in från en campingplats i Uppsalatrakten, men liksom vid det tidigare fallet friades de helt av DNA-analysen.

Nu ser den nyfödda flickans identitet ut att aldrig bli känd. Istället begravdes hon i dag i Kungsängen. Socialtjänsten har bekostat stenen med orden:

”Okänd flicka, december 2002”.

Flera av de poliser som arbetet med fallet fanns på plats under dagens ceremoni. Efter begravningen bars den lilla, vita kistan fram till graven av en representant för begravningsbyrån.

Mattias Lundell