Hon gick - mitt under tv-intervju

Rapport klippte bort Jutterströms utbrott

NYHETER

SVT:s vd Christina Jutterström blev så arg på sin reporter att hon reste sig upp och lämnade studion - mitt under intervjun.

Sedan klipptes konflikten bort och en lugn Jutterström visades i Rapport.

- Det framgår av råmaterialet att de var oense, säger Rapports ansvarige utgivare Per Yng.

Foto: SVT
TAPPADE TÅLAMODET Efter att ha fått frågor från Rapports reporter tappade Christina Jutterström tålamodet och lämnade studion. I nyhetsinslaget som senare sändes visades en lugn och samlad vd upp för tittarna.

Intervjun gjordes för två veckor sedan inför SVT:s senaste styrelsemöte då Christina Jutterström lade fram sin nedskärningsplan, skriver tidningen Resumé.

Ekonomireportern Robert Andersson, som också är civilekonom från Handels, skulle ställa sin chef mot väggen. Men mitt under intervjun tappade Jutterström tålamodet och stormade ut ur studion. Informationschefen Helga Baagøe var närvarande vid tillfället.

- Christina blev frustrerad och reste sig upp och gick. Hon behövde en paus helt enkelt.

Efter att ha gått ett par varv i korridorerna för att lugna ner sig fortsatte hon intervjun som pågick i 40 minuter.

- Christina kände att hon var tvungen att reagera eftersom Robert lade fram felaktiga påståenden.

Felaktiga uppgifter

Han hade enligt Baggøe fel på framför allt tre punkter - antalet chefer i företaget, att SVT har sju digitalkanaler och att företaget beräknar gå back med runt 175 miljoner 2004.

- Allt var fel. Vi har 209 chefer, två digitalkanaler och vår budget för 2004 är i balans.

Intervjun kortades ned till 1,47 minuter i sändning. Där ger Jutterström ett lugnt och samlat intryck. Resten hade klippts bort. Sådana här livliga scener anses vara bra tv och sänds ofta i SVT. Per Yng som är ansvarig utgivare för Rapport vill inte kommentera exakt vad som klipptes bort och varför.

- Vi hanterade materialet som vi brukar och tar ut nyheten. Men det är inte helt ovanligt att en reporter och en vd för vilket företag det nu må vara har olika uppfattning om vilka frågor som är relevanta att ta upp.

"Inga kommentarer"

Robert Andersson är förtegen kring vad som hände i studion.

- Intervjun var en del av nyhetsarbetet och hanterades på samma sätt som annat nyhetsmaterial. I övrigt har jag inga kommentarer.

Aftonbladet har försökt nå Christina Jutterström för en kommentar utan resultat.

Susanne Nylén

ARTIKELN HANDLAR OM