Nöp barnets tunga med tång

Dömdes till fängelse

NYHETER

Paret från Borlänge misshandlade sina fyra barn vid upprepade tillfällen och slog dem med tillhyggen.

På fredagen dömdes de till fängelse vid Falu tingsrätt.

I våras förstod flera lärare att allt inte stod rätt till i barnens familj. De gjorde en anmälan till både socialtjänsten och polisen.

När det äldsta barnet, en tolvårig flicka, kom blåslagen till skolan i oktober slog en lärare larm på nytt. Föräldrarna greps och åtalades för grov fridskränkning, enligt SR Dalanytt.

Enligt chefsåklagare Christel Anderberg har mamman bland annat nypt den 12-åriga dottern i tungan med en tång och slagit henne med ett långt metallrör.

Föräldrarna nekar till brott

Under rättegången nekade mamman till misshandel. Hon sa att hon tagit dottern i örat och petat henne i pannan med ett finger vid några tillfällen.

Pappan erkände att han knackat barnen i huvudet vid något tillfälle och nypt dem i öronen men att han inte haft för avsikt att skada dem.

Men tingsrätten trodde inte på föräldrarnas version utan anser att de gjort sig skyldiga till brott och att de utfört brotten tillsammans och i samförstånd.

De båda föräldrarna dömdes för grov fridskränkning av sina fyra barn som är mellan fyra och tolv år gamla. Straffen för de båda blev fängelse i ett år och tre månader.

Barnen är placerade i familjehem. Frågan om skadestånd kommer att tas upp i en särskild tivisteförhandling, rapporterar SR Dalanytt.

Malin Ekmark