Fotgängare skadad vid vansinnesfärd

”Blev överkörd av bilen och släpades med ett 20-tal meter”

NYHETER

En fotgängare i Stockholm skadades mycket allvarligt på lördagskvällen när han blev påkörd av två bilrånare som var ute på en kort men mycket brottsalstrande vansinnesfärd.

– Fotgängaren blev överkörd av bilen och släpades med ett 20-tal meter, säger Lennart Sjöstrand, vakthavande befäl vid polisen i Stockholms län, till TT.

Strax före klockan halv åtta på kvällen ringde en man till polisen och berättade att två personer, en man och en kvinna, rånat honom på hans Mercedes 320 på Falugatan i Vasastaden. Rånarna hotade med kniv, misshandlade mannen och tvingade till sig bilen.

Cirka tio minuter efter larmet blev fotgängaren påkörd på Drottningholmsvägen, mellan Fridhemsplan och Thorildsplan. Han fördes mycket svårt skadad till Karolinska sjukhuset.

Men de båda bilrånarnas färd var inte slut med det. Ett par minuter senare, på Lindhagensgatan i närheten, krockade sedan Mercedesen med två andra bilar.

Och polisen behövde inte vänta länge på nästa larm. En taxichaufför ringde från Missionsvägen i Traneberg, och sade att paret försökt råna honom på hans fordon, samt att kvinnan slagit en flaska i huvudet på honom.

Rånarna lämnade dock Missionsvägen utan taxibil, och fortsatte till fots. Polisen spårade dem med hundpatruller, och paret greps klockan 20.06.

-Då satt de uppe i någon slags byggnadsställning, säger Sjöstrand.

Paret misstänks nu för ett fullbordat rån, ett rånförsök, smitning, vårdslöshet i trafik, misshandel samt rattfylleri. Alla brotten kan komma att betraktas som grova.

Tomas Bengtsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM