Skriv på uppropet till riksåklagaren

Domen – en skymf mot män

NYHETER

Om jag vore man skulle jag vara fly förbannad.

Jag skulle skrika av ilska över att en av Sveriges hovrätter dömer mitt kön till mindre vetande varelser. Varelser helt utan förstånd.

I domen mot de män som sexuellt utnyttjade en 35-årig tvåbarnsmamma står det svart på vitt. Männen förstod inte att kvinnan inte ville ha samlag med dem.

En man är alltså så korkad att han inte anses kunna avgöra om en kvinna inte vill ha sex med honom.

Så dum att en grupp män inte tillsammans, eller var och en för sig, kan avgöra om en kvinna, så berusad att domstolen säger hon var i ett ”hjälplöst tillstånd”, vill ha sex med honom och ytterligare minst tre män. Flera gånger och ibland samtidigt. I fyra timmar.

Men jag är inte man. Jag är kvinna och jag vill veta om det är oss kvinnor det är fel på. Får vi skylla oss själva om vi är så fulla att män inte kan avgöra om vi vill ha sex med dem eller inte?

Eller är det lagen det är fel på?

Eller är det rent av så att det sitter jurister i våra domstolar som sett för mycket på porrfilm och har fått för sig att det är så vi kvinnor vill ha sex?

Frågor som måste få ett svar.

Därför startar Aftonbladet i dag ett upprop som vi skickar till riksåklagaren med uppmaningen att kräva att Högsta domstolen tar upp målet.

Skriv på du också.

Christina Larsson