Man sköts ner med tre skott på krog i natt

NYHETER

Sent i går kväll drog en man fram en pistol och började skjuta vilt inne på Pizzeria Korallen i Sätra.

Personal och gäster flydde i panik.

En 36-årig man träffades av tre skott.

Foto: magnus wennman
Vid stängningsdags på pizzeria Korallen i Sätra centrum drog en man fram en pistol och sköt vilt omkring sig. En man träffades med tre skott.

Klockan var halv tio på kvällen och personalen på pizzerian på Sätra torg i sydvästra Stockholm gjorde sig redo att stänga.

Förutom de tre anställda fanns tio gäster kvar i lokalen. Sex av dem, fem män och en kvinna i åldrarna 30-40 år, satt vid samma bord och pratade.

- Efter ett tag höjs ljudnivån runt bordet och de börjar bråka. Då reser sig en man, drar fram en pistol och skjuter mellan fyra och sex skott, berättar en av gästerna på pizzerian.

En 36-årig man vid bordet träffas av tre skott. Det första skottet träffar honom i axeln, och när han försöker resa sig upp och fly träffas han i höften och i baken.

- Jag var på väg till köket när jag hörde skotten. Tillsammans med personalen springer jag ut bakvägen till lastkajen, där vi ringer efter polis och ambulans, berättar en av pizzerians delägare.

Efter knappt tio minuter var polisen på plats och personalen gick in igen.

Då ser de en man ligga skjuten på golvet. Gärningsmannen är borta.

- Jag vet inte vad bråket handlade om. Det var finska romer så vi förstod inte vad de sa. Men min uppfattning är att de kände varandra väl, säger delägaren.

Den skjutne 36-åringen var hela tiden vid medvetande, men han har inte velat eller kunnat peka ut den som sköt honom.

- Han har förhörts men vägrar prata, säger Gert Andersson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholms län.

Tre personer togs med till förhör till Söderortspolisen. Ingen av dem är misstänkt för brott och det var ännu tidigt i morse oklart vad som låg bakom skottlossningen.

- Vi har ännu inte identifierat någon gärningsman, men vi har en del som vi kan bearbeta, säger Kennet Frejd, stationsbefäl vid Söderortspolisen.

Vittnen har beskrivit gärningsmannen som 35-40 år med normal kroppsbyggnad och klädd i mörka kläder. Han försvann springande från platsen.

Gunnar Svensson, Oisín Cantwell