"Jag ville stycka mina kompisar"

Tyske kannibalen har planerat mord sedan 8-årsåldern

1 av 3 | Foto: AP/DPA
ÅT UPP SITT OFFER Armin Meiwes ler brett under rättegången. Han står anklagad för att förra året ha mördat, styckat och ätit upp valda delar av en man - i samförstånd med offret. Fantasier om att stycka människor har Meiwes haft sedan han var liten.
NYHETER

BERLIN

- Många av mina skolkompisar tyckte jag extra mycket om. Jag fantiserade om att stycka dem - redan då jag var åtta år gammal, sa den tyske kannibalen Armin Meiwes som står inför rätta för att ha dödat, styckat och ätit upp Bernd-Jürgen Brandes.

43-årige Meiwes log över hela ansiktet där han satt i rättegångssalen i Kassels länsrätt.

- Offret Bernd-Jürgen Brandes var en man med märkliga psykiska föreställningar. Han ville att någon skulle skada honom allvarligt kroppsligt, sa riksåklagare Marcus Khöler i sitt inledningsanförande.

Han ska försöka bevisa att Brandes till slut försökte ta sig ur situationen som slutade med hans död den 10 mars 2002.

Fantiserade om en lillebror

- Pappa övergav familjen då jag var åtta år gammal. Mina två äldre bröder reste till Berlin för att studera. Jag kände mig ensam och övergiven med en totalt dominerande mamma. Det jag saknade mest var en yngre bror som aldrig skulle överge mig. Jag fantiserade fram honom och anpassade fantasin sen till mina sexuella fantasier, berättade Armin Meiwes.

- Tanken på att skära upp andra människors kroppar, ta ut inälvorna och stycka köttet har jag haft i huvudet sedan jag var väldigt liten. Några av kompisarna på skolan gillade jag extra mycket. Också dem hade jag såna fantasier om. På samma sätt föreställde jag mig att det kunde vara utmärkt att göra det med Sandy, pojken som hade ansvaret för delfinen Flipper i tv-serien. Han var så blond och smal.

Var vid fullt medvetande

I går beskrevs hur kannibalen gav Brandes en halv flaska sprit och 20 sömnpiller. Offret var vid fullt medvetande då han fick sin lem avskuren. Den åt de upp tillsammans, stekt i vitlök, salt och peppar. Efter att Brandes förlorat medvetandet, skar Meiwes strupen av Brandes. Efteråt styckade han kroppen och la köttet i påsar, som han fryste ned.

- Jag hoppas du kommer att gilla att äta mig, var något av det sista Bernd-Jürgen sa till kannibalen innan han miste medvetandet.

Dom väntas falla 30 januari nästa år.

Asbjørn Svarstad

ARTIKELN HANDLAR OM