Svensk misstänkt för knivmord i Norge

Högg ner tvåbarnspappa på gatan i Oslo

NYHETER

En 36-årig svensk har gripits i Norge misstänkt för knivmord.

Inför flera vittnens ögon ska han ha huggit ned en 38-årig tvåbarnspappa på öppen gata i Oslo.

Mannen är också efterlyst för ett våldsbrott i Sverige.

Den 36-årige mannen har en trasslig bakgrund. De senaste tio åren har han bara en misstanke på sig i Sverige – ett våldsbrott han är efterlyst för.

För tiotalet år sedan dömdes han dock för en rad brott. Enligt uppgift till aftonbladet.se handlar det om en flera misshandlar, stöldbrott och en rad mindre brott.

Den norska polisen har begärt ut ett antal handlingar från sina svenska kollegor och flera svenska polismyndigheter har under dagen bistått Oslopolisen.

Levt som uteliggare

Han har sedan en tid tillbaka levt som uteliggare i Oslo. Han greps på onsdagseftermiddagen misstänkt för att ha stuckit ned en 38-årig tvåbarnspappa.

Den mördade 38-åringen var på väg för att möta sin tidigare fru och sina barn när han, sannolikt av en slump, stötte ihop med svensken i ett gathörn i Oslo vid 16.30-tiden i går. Norska VG har talat med den tidigare frun, som berättar att de två nu var på väg att återförenas.

– Mitt liv är ödelagt, säger kvinnan till tidningen.

Polisen förtegen om motivet

Polisen har ett flertal vittnen till händelsen och redan i de första förhören erkände 36-åringen att han högg ned tvåbarnspappan. Enligt norska Nettavisen har 36-åringen lämnat ett motiv till gärningen, men polisen vill inte säga vad han sagt.

Något längre förhör har heller inte genomförts, eftersom 36-åringen kräver att få sin advokat närvarande. Först under morgondagen räknar polisen med att kunna hålla ett formellt förhör.

Mannen väntas därför begäras häktad först under morgondagen.

Mattias Lundell