Han hittades mördad

1 av 2
Polis och kriminaltekniker genomsökte brottsplatsen i natt i hopp om att finna spår efter gärningsmannen. Den mördade 20-åringen bodde på bottenplanet i en tvåvåningsfastighet i centrala Forsbacka. När vännerna kom på besök i går eftermiddag fann de dörren olåst. De hittade 20-åringen död - blodig och sönderslagen i ansiktet.
NYHETER

FORSBACKA

Dörren var olåst när vännerna kom på besök.

I vardagsrummet låg 20-åringen - mördad.

I natt jagade polisen en mördare i lilla Forsbacka.

Det lilla brukssamhället Forsbacka, mellan Sandviken och Gävle, med 2000 invånare har hittills varit förskonat från riktigt allvarliga våldsbrott.

- Alla känner alla här och att något sådant här skulle kunna inträffa trodde ingen, säger Stefan Hedqvist, kamrat till den mördade mannen.

Han och ytterligare några kompisar från Forsbacka och närbelägna Valbo kom i går kväll för att tända ett ljus intill ett porträtt av den mördade 20-åringen som är känd som en skötsam person.

Mordet upptäcktes i går eftermiddag när tre av 20-åringens kamrater kom för att hämta honom.

Låg blodig och sönderslagen

Sex unga grabbar hade gjort upp att de skulle umgås på lördagen.

Men när tre av dem kom till 20-åringens lägenhet på bottenvåningen i ett tvåvånings flerfamiljshus i centrala Forsbacka var ytterdörren olåst.

- När de gick in i lägenheten hittade de 20-åringen död på golvet i vardagsrummet. Blodig och med skador i ansiktet, säger Rolf Gustafsson, presstalesman vid Gävlepolisen.

Klockan 16.57 larmades 112 och en ambulans skickades ut. Men ambulanspersonalen lämnade platsen när man konstaterat att 20-åringen var död och polis tillkallades.

Den mördade 20-åringen är inte känd av polisen sedan tidigare och hans vänner och bekanta står helt frågande inför motivet till mordet.

- Han hade kompisar hemma hos sig på fredagskvällen och det verkade som vanligt. Och vi har aldrig hört att han skulle ha sysslat med någonting skumt överhuvudtaget, säger en granne.

20-åringen har vuxit upp i Forsbacka och gick på gymnasiet. Han sommarjobbade på ett lokalt fastighetsbolag. Han har bott i sin lägenhet ett knappt år.

Inga spår

Polisen förhörde hans vänner och flera av hans grannar under kvällen i går. Men några konkreta spår gav inte förhören.

- Han talade med en granne vid tvåtiden på lördagsmorgonen. Därifrån och fram till att han hittades död är det en lucka där vi inte ännu vet vad som hänt, säger Rolf Gustafsson.

Polisens tekniker undersökte mordplatsen hela kvällen, ända fram till midnatt.

Utanför avspärrningarna samlades ungdomar från trakten, den mördades kamrater och bekanta som först under kvällen fått veta vad som hänt.

- Det känns hemskt att tänka sig att en mördare går lös mitt ibland oss, säger Stefan Hedqvist.

Peter Pettersson