Tyske kannibalens video visades i rätten

Nekar till mord

NYHETER

BERLIN (TT)

''Jag hoppas att jag snart finner ett nytt offer. Köttet är snart slut''.

Så skrev Armin Meiwes, kannibalen från Rotenburg, i ett e-brev till en kannibalistiskt sinnad internetbekant.

Därför gav han sig på nytt ut på internetjakt efter ännu en man att slakta.

Med denne ville han först äta det som var kvar av Bernd, den 42-årige dataingenjören från Berlin, som slaktades och styckades den 10 mars 2001. De sista resterna av honom fanns i portionspåsar i frysboxen.

Detta bekräftade och berättade Meiwes, när andra dagen av rättegången mot honom fortsatte i Kassel på måndagen. Då, liksom när rättegången inleddes, bestred han att han begått något mord, utan hävdade att han på sin höjd gjort sig skyldig till dödshjälp eller hjälp till självmord.

– Han skänkte sig min kropp, sade Meiwes, som också på måndagen talade i en mycket saklig och lättsam ton och emellanåt log ett inåtvänt leende.

Utredare vid polisen i delstaten Hessen berättade i sina vittnesmål att de efter Meiwes erkännande kartlagt de kannibalkonferenser som finns på internet och konstaterat att Armin Meiwes på inget sätt är ensam i Tyskland om sina morbida böjelser.

– Här finns tandläkare, lärare, kockar, statstjänstemän och hantverkare. Människor från samhällets mitt, helt vanliga personer, sade polisen Wilfried Fehl.

Han är en av dem som genom att undersöka Meiwes dator funnit omkring 400 personer, vilka haft elektronisk kontakt med kannibalen. Polisen har dock inte funnit några belägg för att fler människor slaktats av Meiwes eller någon annan.

Efter vittnesmålen och Meiwes redogörelse för hur hans slaktoffer skulle vara skapta (helst unga och inte tjocka) beslöt rätten om stängda dörrar.

Därefter visades utdrag ur den video som Meiwes spelade in medan han stympade, slaktade och styckade Bernd. Den ska han själv senare ha använt som sexuell stimulans. Åklagaren ser detta som ett bevis för att slakten av Bernd är ett sexualmord.

Enligt en av de poliser som vittnade ska Meiwes i förhören ha beskrivit sin kannibalism som ett tvång som kom över honom när det var fullmåne.

TT