Pitbullhundar slet ihjäl 82-årig kvinna

De sju hemavlade hundarna slet sig och gick till attack på granngården i Florida

NYHETER

De sju hemavlade pitbullhundarna tog sig in på granngården.

I över tio minuter slet de sönder Alice Broom, 82.

Läkarna i Ocala, Florida, lyckades inte rädda den gamla kvinnans liv.

Hundägaren Robert Freeman, 67, upptäckte vad som höll på att ske när han kom till sitt hem i amerikanska Marion County i fredags. Sju av hans pitbullhundar hade slitit sig, tagit sig in på granngården och gått till attack mot Alice Broom.

Tre eller fyra av de rasande hundarna var runt den gamla kvinnan. Gång på gång gick de till attack.

– Jag brydde mig inte om att se efter vilka av dem det var. Jag ville bara få bort dem, säger han till lokaltidningen Star-Banner.

Tio till femton minuter

Robert Freeman tror att attacken hade pågått i mellan tio och femton minuter när han ingrep.

– De tuggade verkligen på henne, säger han.

Räddningstjänsten kallades till platsen och de brandmän som tog hand om Alice Broom säger att hon hade svåra rivsår över hela kroppen och några sticksår. Kvinnan fördes till sjukhuset i Ocala, men hennes liv gick inte att rädda.

Robert Freeman har själv avlat fram hundarna. Han beskriver dem som pitbullhundar av blandras och talar om sig själv som en hundälskare.

Men grannarna ger en annan bild i Ocala Star-Banner. Alice Brooms syster, Marjorie Daymon, 72, säger att hon och hennes syster länge fruktat hundarna.

– Det är riktigt hemskt här. Vi är rädda för att bara gå förbi de där hundarna, säger hon.

Tidigare hundöverfall

Och Alice Brooms dotter håller med.

– Jag bara visste att någon skulle komma till skada, säger Mary Alice Smothers, 56.

Familj och grannar vittnar om tidigare hundöverfall och säger att de slagit larm till myndigheterna. Detta bekräftas av den lokala djurskyddsmyndigheten, som dock svär sig fri från ansvar:

– Ingen var beredd att skriva under ett krav mot dessa hundar. Vi fick inte in något annat än muntliga klagomål, säger Pat Howard vid myndigheten.

Polisen ska nu utreda om ägaren kan ha gjort sig skyldig till brott. Några formella anklagelser har ännu inte riktats mot mannen.

Mattias Lundell