Britt räddad efter två dagar i ökensanden

Upptäcktes av bevakningsflyg i Australien

1 av 3 | Foto: AP
Brittiske turisten Howard Holdsworth körde fast i sanden utanför Broom i västra Australien. Efter två dagar hittades han.
NYHETER

Mitt i den glödheta öknen körde Howard Holdsworth, 54, fast i sanden.

Han trampade upp ett jättelikt SOS-meddelande i sanden - och väntade.

Efter två dygn kom räddningen.

Meddelandet upptäcktes av en kustbevakningsflyg som var ute på rutinuppdrag.

Den brittiske turisten hade tagit skydd i sin fyrhjulsdrivna terrängbil som fastnat i ökensanden 7,5 mil norr om Broom i västra Australien.

"Stanna vid bilen"

En överlycklig Howard Holdsworth lyfte händerna mot räddningen och viftade när han hörde ljudet av motorerna från kustbevakningens plan.

Holdsworth gjorde helt rätt som stannade vid sin bil. I fredags hittades en annan brittisk turist, Thomas Henry Sykes, 35, svårt uttorkad och medvetslös i den australienska öknen. Han hade lämnat sitt trasiga fordon för att söka hjälp. Aboriginspårare hittade mannen, men han avled senare.

För att undvika fler dödsfall uppmanar nu den lokala polisen turister att göra precis som Howard Holdsworth om de får problem ute i öknen.

Skydd mot solen

Deras bästa tips är att skaffa ordentlig utrustning och att tala om sin färdrutt för någon innan de åker iväg. Och om olyckan är framme uppmanas man att aldrig lämna bilen som är ett bra skydd mot den stekande solen. Utan vatten och skydd klarar du dig knappt två dagar i den över 40-gradiga hettan.

Fatima Johansson