SMHI varnar för livsfarliga vägar

Snöovädret skapar kaos i trafiken

Foto: scanpix
två till sjukhus i gävle En kvinna och ett barn fick föras till länssjukhuset efter att ha kraschat ner i en damm vid sidan av riksväg 76 vid Järvsta vid Gävles södra infart.
NYHETER

En dog och minst ett 30-tal skadades när halkan slog till i går.

Snöfallet gjorde vägarna livsfarliga.

Nu varnar SMHI för mer kaos i trafiken.

– I Syd- och Mellansverige ligger temperaturen giftigt nära noll, säger Per Lundgren, meteorolog vid SMHI i Sundsvall.

Halkan tog en 22-årig kvinnas liv i går vid lunchtid. Hon omkom vid en frontalkrock vid Strömsund mellan Storuman och Tärnaby. Hon var ensam i bilen. Föraren i den mötande bilen skadades lindrigt.

Snöslask som frös efter gårdagens snöfall gjorde stora delar av vägnätet livsfarligt. Över hela landet förekom trafikolyckor och avåkningar.

Trots att stora delar av nederbörden är på väg vidare västerut kommer halkan på stora delar av landets vägar bestå. SMHI varnar för fortsatt trafikkaos.

Skadad efter vattenplaning

– Även små mängder nederbörd och temperaturer nära noll kan orsaka halka, säger Per Lundgren.

I Skåne föll nederbörden mest som regn och orsakade en rad olyckor. På E16 vid Glumslöv skadades en kvinna i 60-årsåldern allvarligt i en singelolycka efter vattenplaning. Skånepolisen fick in rapporter om ytterligare ett tiotal olyckor.

Även småländska vägar drabbades av moddig halka i går eftermiddag.

På riksväg 26, Nissastigen, krockade en personbil med en värdetransportbil mellan Öreryd och Isaberg. En person klämdes fast och två fick andra skador.

Zendry Svärdkrona

ARTIKELN HANDLAR OM