”Svarta änkan” fick livstid

”Varje mans mardröm” mördade maken med gift i födelsedags- curry

NYHETER

LONDON

Polisen beskriver henne som "varje mans mardröm". På måndagen dömdes 43-åriga Dena Thompson till livstids fängelse för att ha mördat make nummer två - sannolikt genom att hälla gift i den ovanligt starka födelsedagscurryn.

Foto: REUTERS
Dena Thompson , 43, beskrivs av polisen som "varje mans mardröm". Här lämnar hon Old Bailey efter rättegången.

  Polisutredningen av currymordet, som inträffade 1994, återupptogs i samband med att Dena Thompson ställdes inför rätta år 2000, misstänkt för att ha försökt mörda sin tredje make. Hon friades från mordmisstankarna den gången, men i stället öppnades den förre maken Julian Webbs grav. Det kunde konstateras att han hade dött av en överdos värkmedicin och ett antidepressivt medel som har mycket bitter smak.

  Enligt åklagaren är nästan enda möjligheten att få någon att ovetande äta det medlet att kamouflera smaken, till exempel med riktigt starka kryddor.

  Efter Webbs död berättade Thompson för en bekant att han hade blivit sjuk efter att ha ätit en mycket stark curryrätt på sin 31-årsdag.

Offer i kontaktannonser

  När Dena Thompson – även kallad svarta änkan – inte mördade eller misshandlade sina män ägnade hon sig åt att lura av kärlekskranka karlar deras pengar. Offren fick hon tag i via kontaktannonser. Enligt polisens bedömning har hon kommit över motsvarande sex miljoner kronor på det viset.

  - Den här kvinnan är uppriktigt sagt varje mans mardröm, sade kommissarie Martyn Underhill när han kom ut från rättegången.

  Make nummer tre, han som klarade sig, berättade under rättegången att frun hade slagit honom i huvudet med ett baseballträ och huggit honom med en förskärare.

TT-Reuters