It-chef lockade 12-åring till sex via chatt

Åtalas för sexuella övergrepp

NYHETER

På internet raggade den 44-årige it-chefen småflickor under namnet "gullige killen".

En 12-årig flicka åkte från Dalarna till Stockholm för att träffa honom.

I går åtalades mannen för sexuella övergrepp.

Mannen har en akademisk examen i datateknik och en diger karriär inom it-branschen. Han har bland annat arbetat som enhetschef på en känd svensk högskola.

Han sitter nu i häktet, misstänkt för att ha utnyttjat en 12-åring sexuellt.

De lärde känna varandra på en chattsida och chattade med varandra så gott som dagligen. Han överöste henne med kärleksbetygelser - men även sexuella önskemål.

Skickade nakenbild

"Jag har ett väldigt stort sexbehov. Därför hoppas jag att du vill lära dig en massa när vi är tillsammans. Jag är mycket försiktig och mjuk", skrev mannen.

Den 12-åriga flickan lockades av komplimangerna. Deras chattsamtal blev allt intimare och 44-åringen skickade en nakenbild på sig själv.

Till slut beställde han en tågbiljett till flickan.

"När vi kommer hem till mig vill jag att vi går direkt in till sängen för att ha sex. Det är det bästa sättet att lära känna varandra", skrev han.

Hade barnporrbilder

Den 7 november åkte flickan tåg från Dalarna för att besöka mannen. Enligt polisutredningen drack de Coca-Cola och tittade på tv - sedan hade de samlag.

- Hon tyckte det var spännande att komma till Stockholm. Föräldrarna visste inte att hon hade gett sig i väg, säger åklagaren Johan Frigell.

Mannen hävdar att han aldrig förstod att flickan var så ung och förnekar att han är attraherad av barn. Men i en av hans datorer hittade polisen barnporrbilder.

Andreas Harne

ARTIKELN HANDLAR OM