Innelistan

…med utelistan

NYHETER

1 (NY) Tomten

Ingen - verkligen INGEN - är större är mannen, myten och konceptet Tomten just nu. Och då menar jag inte bara det att han är så fet, utan att han verkligen är överallt. Så här dagarna före jul är det inte ovanligt att man ser honom på Åhléns, NK och Konsum - samtidigt. Och i SVT, TV3 och Kanal 5. Han är helt enkelt mannen med stort M. Och han är lika rätt år efter år.

2 (4) Karin Dreijer

Filmen "Hannah med H" var inte så mycket att hänga i julgranen - tyckte jag, men The Knifes soundtrack är hur skönt som helst.

3 (NY) Ella Lemhagen

Ella är en fena på att regissera film. Lagom till jul går hennes nya "Tur och retur" upp på biograferna. Den är inte riktigt lika bra som "Tsatsiki", men nästan.

4 (NY)Torkel Petersson

Torkel var nyss på listan, men han får gå upp igen. Han spelar världens skönaste gladiator med bekräftelsebehov i "Tur och retur".

5 (8) Robinson-Mirre

Hon är som en jäkla maskin. Blir inte hon årets Robinson så är det faktiskt orättvist.

6 (1) Anders Lundin

Åh, Anders! Vårt palmhjärta i tomma magar. Vår machete på Tengah. Vår kobbe i havet.

7 (2) Jonas Leksell

Mysig vikarie för Per Sinding-Larsen i "Studio Pop". Se honom i SVT2, torsdagar 23.00.

8 (NY) Joel Kinnaman

Joel är snäll skinnskalle i "Hannah med H". Och honom vill man helt klart se mer av. Men i bättre filmer, förstås.

9 (NY) Amanda Davin

Lilla Amanda spelar både tjej och kille i Ellas "Tur och retur". Det är mer än de flesta av de stora stjärnorna kan skryta med att ha gjort.

10 (5) Johanna Thydell

Det är inte precis varenda kotte som får Augustpriset för sin debutbok. Men det fick Johanna, för "I taket lyser stjärnorna". Hon måste vara ruskigt begåvad.

Utelistan

1 Vincent Hamilton

"Antingen älskar man mig eller så hatar man mig" sa Vincent till "Robinson"-tittarna. Nåja Vincent, ställ in dig på det senare.

2 Karin Mannerstål

Det mesta är irriterande i TV4:s "Äntligen hemma". Karins ideliga fixande är en av sakerna. Gaaaah!

3 Tobias Kagelind

Inget fel på Tobias insats kanske, men TV3:s "Fashion house" - som han var programledare för - var så tråkigt så att klockorna stannade.

Karolina Fjällborg