Jacksons vänner stödjer med fest

1 av 2
Jackson.
NYHETER

NEW YORK

I natt festade Michael Jackson - trots åtalet för barnövergepp.

- Alla som älskar honom samlas för att visa sitt stöd, säger brodern Jermaine.

Över 150 bilar och limousiner stod på rad utanför Neverland Ranch i Los Olivos, Kalifornien, i natt svensk tid.

Tillställningen beskrivs som en "välkommen hem-fest" för Jackson som hållt en låg profil i Las Vegas sedan anklagelserna dök upp förra månaden.

Överdriven summa

Då släpptes han mot en borgen på tre miljoner dollar - en överdriven summa vald för att förnedra Jackson, med tanke på att Neverland Ranch är värt mångfalt mer och skulle konfiskeras i händelse av rymning, anser Jacksons stjärnadvokat Marc Geragos.

Alla de tusentals barn som bara har gott att säga om sina besök på Neverland Ranch fick inte plats på festen. Men några av dem var inbjudna ihop med cirka 600 släktingar, vänner och kändisar enligt en hemlig gästlista.

Hyllning till Michael

- Man ska inte se detta som en fest, det är en hyllning till Michael från alla som vill visa sitt stöd mot dessa skandalösa anklagelser, säger brodern Jermaine Jackson till CNN.

Ett av de inbjudna fansen var Sheree Wilkins, som blev bjuden i torsdags av en assistent till popstjärnans mamma Katherine.

- Det är Michaels stil. När han vill säga tack gör han det stort och bjuder in folk som bryr sig om honom, säger hon till AP.

Fredrik Virtanen