4600 hushåll ännu utan ström

Norrtäljetrakten värst drabbad

NYHETER

Vid 20-tiden på tisdagskvällen var det i stort sett bara i Norrtäljeområdet som hushåll fortfarande var utan ström i Sverige efter det senaste ovädret.

Omkring 4600 hushåll i området var utan el, och flera av dem får räkna med att också börja julfirandet utan ström.

- Vi håller på och arbetar för att så många som möjligt ska få tillbaka strömmen, men några hushåll kommer fortfarande att vara utan el i morgon bitti. Hur många det handlar om har jag ingen uppfattning om, sade Karl-Erik Olsson vid Vattenfalls pressjour till TT på tisdagskvällen.

Även telefontrafiken drabbad

Elavbrotten i Norrtäljeområdet har även drabbat telefontrafiken, både i det fasta och det mobila nätet. Ett tusental abonnenter var utan fast telefoni vid 19-tiden på tisdagskvällen. Telia Sonera räknade med att deras telefoner skulle börja fungera igen under kvällen.

Orsaken till störningarna är att flera telestationer slutat fungera när strömmen försvunnit. Stationerna har reservkraft i form av batterier, men när de tagit slut går det inte att ringa via dem.

Av Vattenfalls elabonnenter i övriga Sverige var det bara enstaka hushåll i Östergötland och Södermanland som fortfarande var utan ström på tisdagskvällen.

I Värmland var fem av Fortums elkunder utan ström.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM