16 skadade i seriekrock på E4

Olyckan inträffade mellan Mjölby och Ödeshög – många av de skadade barn

NYHETER

En omfattande seriekrock inträffade i eftermiddag på E4 mellan Mjölby och Ödeshög.

16 personer – flera av dem barn – fick föras till sjukhus.

– Sju bilar var inblandade i olyckan. Det blev dock mest plåtskador, säger ett vittne.

Olyckan inträffade i södergående riktning på E4 vid Väderstad mellan Mjölby och Ödeshög. Polisen, räddningstjänst och ambulans kallades in för att ta hand om den omfattande seriekrocken.

– Det blev totalstopp och vi blev stående en halvtimme innan trafiken sakta kom igång, säger ett vittne till aftonbladet.se.

Sex personbilar och en lastbil

Sex personbilar och en lastbil var inblandade. Hela 16 personer fick föras till sjukhus, men ingen av dem uppges vara allvarligt skadad.

Åtta skadade togs till universitetssjukhuset i Linköping och de övriga togs till lasarettet i Motala. Bland de skadade fanns fyra barn och ungdomar under 15 år och en 101-årig passagerare.

Det är ännu oklart vad som orsakade olyckan. Polisen i Östergötland har tidigare under dagen bara haft några mindre avåkningar.

– Det blåser inte och det snöar inte. Men det är fortfarande kallt och kan bli återfrysning på vägbanan, säger vakthavande befäl vid Linköpingspolisen.

Frontalkrock utanför Hjo

Tidigare i dag omkom två personer när en personbil frontalkrockade med en lastbil på länsväg 195 en halvmil söder om Hjo. Bilen var på väg söderut och och polisen uppger för TT att föraren kan ha fått det starka solljuset i ögonen.

Det var också halt och isvalkar på olycksplatsen. Personbilen kom över på fel sida och träffades av den mötande lastbilen.

Mattias Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM