Tv-stjärnan Letterman roade soldaterna

NYHETER

NEW YORK

Explosionerna fortsatte i Bagdad i går.

En robot slog ner på hotell Sheraton och en bomb dödade tre USA-soldater.

Men tv-stjärnan David Letterman lät sig inte skrämmas.

Foto: AP
Trots ständiga explosioner och attacker fanns tv-stjärnan David Letterman på plats i Bagdad för att underhålla de amerikanska soldaterna.

Attacken mot hotell Sheraton, där många journalister och västerlänningar bor, orsakade inga dödsfall eftersom granaten träffade en yttre vall på det välbevakade 19-våningshotellet.

Explosionen, som skakade fönsterna i flera kvarter omkring hotellet, följdes av en rad separata bombattacker som dödade sex civila och en självmordsbombare.

Dessutom dödades sex amerikanska soldater när en bomb exploderade på en väg strax norr om Bagdad.

202 döda soldater

Det innebär att 202 amerikanska soldater dött av så kallad fientlig eld sedan "de större stridigheterna" avblåstes av president Bush den 1 maj.

Totalt har 464 USA-soldater dött, varav 317 av fientlig eld.

Den brittiska militären har rapporterat 52 dödsfall, Italien 17, Spanien 8, Danmark, Ukraina och Polen 1 vardera, uppger AP.

Oroligheterna i går var de största sedan Saddam Hussein tillfångatogs, men den amerikanska superstjärnan David Letterman lät sig inte skrämmas.

Uppskattat besök

Han gjorde ett besök hos soldaterna i Bagdad tillsammans med Paul Schaffer och Biff Henderson från sin tv-show. Förra julen var Dave i Afghanistan.

Letterman bjöd soldaterna på en specialskriven "topp-10-lista" med titeln: "10 tecken på att du varit i Irak för länge".

Nummer 9: "Du har hört ett galet rykte om att Arnold Schwarzenegger är Kaliforniens guvernör".

Nummer 2: "Camel: smakar som kyckling".

Nummer 1: "Dave har hört talas om vårt suveräna hälsoprogram och

kom hit för sina hemmorojder".

Soldaterna skrattade och uppskattade stjärnbesöket som anses bra för stridsmoralen.

Löjtnant Michael Gerstmyer, 24, tog en bild på stjärnan och var förvånad över hur avslappnad han verkade vara, mitt i krigszonen.

- Han beter sig som om han varit här i flera år.

Fredrik Virtanen