Bil mejade ner kroggäster

Vittne: Tre skadade - det var en uppgörelse

NYHETER

Flera personer skadades i morse när en bil mejade ner gäster som lämnade en krog i centrala Stockholm.

Föraren flydde från platsen - samtidigt som blodiga människor låg kvar på marken.

Upprinnelsen till bilattentatet ett bråk inne på krogen där även vakter var inblandade.

Foto: lotte fernvall
Panikscener utspelades sig på Hamngatan utanför Berzelii Bar i Stockholms city när en bil körde in i krogkön vid stängningdags i morse. Upprinnelsen var ett bråk på krogen, säger ett vittne till Aftonbladet.

Klockan var cirka fem på juldagsmorgonen när kaoset bröt ut utanför nattklubben Berzelii Bar på Hamngatan i centrala Stockholm.

En Volvo 740 körde rakt in i en grupp gäster som precis lämnat krogen. Minst tre personer mejades ner av föraren, enligt uppgifter i natt.

Vittnen berättar att en man vårdades på platsen av ambulanspersonal samtidigt som andra, mer lindrigt skadade, togs om hand inne på krogen.

Bråk mellan vakter och gäster

Enligt Karolinska Sjukhusets pressjour har en person som blivit påkörd på juldagsmorgonen inkommit med ansiktsfraktur till sjukhuset.

Ett vittne, som befann sig inne på Berzelii Bar, berättar för Aftonbladet att den fullsatta krogen precis skulle stänga när gärningsmannen eller gärningsmännen slog till.

- Vi var på väg ut när vi stoppades av vakterna. Vi fick inte lämna krogen, säger vittnet.

Bilen försvann snabbt från stället och jagades över stora delar av Stockholmsområdet av en stor polisstyrka.

- Det var ett bråk mellan två grupperingar på krogen, vakterna försökte gå emellan och blev själva indragna i bråket, säger Klas Hedbom, inre befäl på Norrmalmspolisen.

Kort därefter hämtade en man ur ett av gängen en bil och körde in i folkhopen utanför krogen, antagligen med syfte att köra på personer tillhörande det andra gänget. Enligt uppgift ska mannen röra sig i kretsar som polisen känner till sedan tidigare.

Noterade registreringsnummer

Ett vittne berättar:

– De inblandade hade retat sig på varandra hela kvällen. När de lämnade stället började de bråka. Plötsligt sätter sig några i en bil och rivstartar mot de andra.

I förmiddag fick polisen in uppgifter om att den Volvo 740 som satts i samband med dådet hade setts i Södertäljetrakten. Och i eftermiddag hittades den lämnad på en parkeringsplats i stadsdelen Hovsjö.

Ingen person har dock gripits.

– Men vi har många vittnen så vi ska nog kunna lösa det här, säger Klas Hedbom.

Johan Edgar, Johan Kristensen, Mattias Lundell