Man och kvinna skjutna i Bälinge

Sköts med fyra skott genom fönster – kvinnan lyckades själv larma ambulans

NYHETER

En man och en kvinna – båda drygt 30 år – sköts i kväll med fyra skott genom fönstret till sitt hem i Bälinge.

Kvinnan lyckades själv slå larm och de fördes till sjukhus för akutvård – skadade i höften respektive huvudet.

Sent i kväll utfärdades ett zonlarm efter en 37-årig man.

Polisen i Uppsala fick in larmet från parets bostad i Bälinge, cirka två mil nordväst om Uppsala, strax efter sju på juldagskvällen.

Den skottskadade kvinnan ringde och sa att hon och hennes sambo skjutits med sannolikt fyra skott genom fönstret till villan.

Flera patruller och två ambulanser kallades till platsen. Läget var då oklart och polis och ambulans samlades en bit från huset för att skaffa sig en överblick – och för att om en eventuell gärningsman fanns i närheten.

Men man kunde snart ta sig in i huset och ta hand om de två skottskadade. De fördes omedelbart till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

”Har varit kontaktbar”

Kvinnan träffades i ett finger och en höft, medan mannen skadades i bröstet och huvudet.

– De har båda varit kontaktbar hela tiden, säger vakthavande befäl vid Uppsalapolisens länskommunikationscentral.

En skallröntgen har genomförts på mannen och läget ser efter omständigheterna bra ut. Samtidigt inleddes en mycket omfattande polisutredning.

Området har spärrats av, dörrknackning pågår och polisen går igenom all information man får in. Man söker efter en möjlig motivbild och söker flera personer för förhör.

På den vägen hittades en 37-årig man. Han har anhållit i sin frånvaro och ett zonlarm har utfärdats till närliggande polismyndigheter. I detta efterlyses en silverfärgad Toyota.

Mattias Lundell, Zendry Svärdkrona

ARTIKELN HANDLAR OM