Michael Jackson talar ut i tv

"Jag skulle hellre skära upp handlederna än skada ett barn"

Foto: Mark Smith/CBS/AP
Michael Jackson intervjuas av Ed Bradley i ”60 minutes” om sexanklagelserna. Det är stjärnans första egna offentliga kommentar sedan han greps den 20 november.
NYHETER

Michael Jackson talar ut i tv.

På söndag sänder amerikanska "60 minutes" en intervju med stjärnan, som åtalats för barnsexbrott.

– Jag skulle hellre skära upp handlederna än skada ett barn, säger Jackson i intervjun.

Kanalen CBS sänder intervjun i amerikansk tv klockan 19 på söndag.

Det är Michael Jacksons första egna offentliga kommentar sedan han greps den 20 november misstänkt för barnsexbrott.

Intervjun gjordes av Ed Bradley som träffade Jackson på ett hotell i Los Angeles på juldagen, uppger en talesman för CBS enligt AP.

När Bradley frågade Jackson om han fortfarande tycker att det är okej att sova ihop med barn efter anklagelserna om övergrepp svarade Jackson:

– Självklart. Varför inte? Om du tänker vara pedofil, om du tänker vara Jack Uppskäraren, om du tänker vara en mördare, då är det inte en bra idé. Men jag är inte de sakerna.

Jackson sa också att hans hem, ranchen Neverland, aldrig kommer att vara detsamma för honom igen efter att polisen varit där för att leta bevis.

– Jag kommer aldrig bo där igen. Det är ett hus nu. Det är inte längre ett hem. Jag kommer bara att åka dit på besök, sa Jackson.

TV4 vill sända intervjun

Svenska TV4 sänder sedan tidigare dokumentärserien "60 minutes" i svensk tv, men det var på fredagen oklart om TV4 även skulle sända intervjun med Michael Jackson.

– Vi har talat med CBS idag. Men det är just nu oklart om den här intervjun ska ingå i det vanliga "60 minutes"-paketet som vi redan köpt idag, säger Annika Lindeberg, tf inköpschef vid TV4.

– Men om den inte ingår så kommer vi att försöka köpa intervjun och sända den så snart som möjligt.

Jackson, 45, överlämnade sig själv till polisen förra månaden.

Han har åtalats misstänkt för sju fall av barnsexbrott och är på fri fot efter att ha betalat 3 miljoner dollar i borgen.

Rättegången väntas starta den 16 januari nästa år.

Tidigare artiklar

Caroline Olsson, Malin Ekmark