Polisen tror på nya gripanden för bildåd

NYHETER

STOCKHOLM

Polisen arbetar ännu för fler gripanden i samband med juldagsmorgonens bildåd utanför restaurang Berzelii Bar i centrala Stockholm.

På fredagskvällen satt vittnen hos polisen och tittade på bilder och filmsekvenser från restaurangens övervakningskameror. Det har resulterat i konkreta namn på misstänkta.

- Vi har fått förslag, men vill ha in fler som tittar och lämnar förslag. Om förslagen är samma kan vi vara mer säkra. Vi hoppas gripa fler, men det är ett identifieringsarbete som pågår, säger John Ahlberg, stationsbefäl på Norrmalmspolisen, till TT på lördagen.

En 22-årig man anhölls på fredagen, misstänkt för försök till dråp. Han tros vara den som med bil körde in i folkmassan utanför restaurangen och skadade tre personer. Ingenting i utredningen tyder på annat än att 22-åringen var ensam i bilen, säger Ahlberg.

Före körningen utbröt bråk mellan två gäng inne i restaurangen. Vakterna ingrep och därefter hämtade en man, vilken misstänks vara 22-åringen, bilen och körde två gånger in i folkhopen.

De medgärningsmän polisen söker misstänks alltså inte för bilkörningen i sig, utan för den föregående misshandeln inne på krogen.

För 22-åringen väntar nu häktningsförhandling. Polisen sammanställer underlag för en häktningsframställan som åklagaren ska lämna till tingsrätten.

- Men om det kommer i dag (lördag) eller i morgon vet jag inte, säger Ahlberg.

TT