Islamister misstänks ha planerat terrordåd mot brittiskt plan

Två personer gripna för förberedelse till självmordsattentat

NYHETER

LONDON

Två personer har gripits i Saudiarabien, misstänkta för att ha förberett självmordsattentat mot ett brittiskt flygplan. De ska ha planerat att flyga två mindre plan lastade med sprängmedel in i ett fullastat passagerarplan från flygbolaget British Airways, skriver tidningen The Mail on Sunday.

Enligt tidningen greps de två islamisterna någon gång de senaste veckorna, sedan de ertappats med flygplan lastade med sprängmedel nära Saudiarabiens viktigaste flygplats i huvudstaden Riyad.

Tidningens källa är Patrick Mercer, Konservativa partiets talesman i säkerhetsfrågor. Han säger att han fått uppfattningen att de två misstänkta hade planerat att flyga planen in i ett passagerarplan som antingen var på väg att starta eller landa.

Mercer säger att han fått information om konspirationen från tillförlitliga källor och att han ska ta upp ärendet i underhuset så snart parlamentet återsamlas den 5 januari efter j uluppehållet.

Mercer hävdar att de saudiska myndigheterna försökt dölja hela historien och inte har informerat andra länders regeringar.

Varken British Airways eller brittiska utrikesdepartementet kunde bekräfta uppgifterna.

TT-AFP